Volgende IIIF Friday op 30 april

Op 30 april vindt de volgende IIIF Friday plaats van 14u tot 16u. Met deze online sessie richten we ons op deelnemers die de basis van IIIF onder de knie willen krijgen, om er zo mee aan de slag te gaan in de eigen instelling. We sluiten de sessie af met een presentatie over de evolutie van IIIF 2.1 naar 3.0.

Op het programma:

  • Nastasia Vanderperren (meemoo) gaat dieper in op de voorwaarden waaraan beelden moeten voldoen om ze voor IIIF te gebruiken.
  • Van beelden naar manifesten: Stefan Pauls (LIBIS) licht de theorie van IIIF toe aan de hand van voorbeelden. Wat is het effect in de verschillende viewers?
  • Rob Wyse (Vlaamse Kunstcollectie) vertelt hoe je je metadata klaarstoomt binnen de context van IIIF en hoe metadata in IIIF gepresenteerd worden.
  • Alec Van den broek (Vlaamse Kunstcollectie/UGent) bespreekt de evolutie van IIIF 2.1 naar 3.0. Wat zijn de verschillen en wat zijn de nieuwe mogelijkheden?

Moderator: Katrien Deroo (Openbare Bibliotheek Brugge)

Meer informatie
Deelname is gratis, maar registratie is verplicht via Eventbrite. Zo ontvang je de aanmeldlink voor de bijeenkomst via Teams.