IIIF Friday 9

Op 26 mei vindt de negende editie van de IIIF Fridays plaats. We zoomen in op enkele recente ontwikkelingen en aandachtspunten in het gebruik van IIIF.

Peeter I van der Borcht, Dramata theatri pacis, 1595, ets, collectie Universiteitsbibliotheek Antwerpen – CC BY 4.0

Jan Corthouts en Tom Deneire van de Universiteit Antwerpen bieden een inzicht in de integratie van IIIF in het bibliotheeksysteem Brocade en de ontsluiting van IIIF-manifesten via het platform Pictor: een bron van inspiratie voor verschillende bibliotheken, maar ook voor musea, documentatiecentra en archieven.

Rein Debrulle, projectmedewerker bij de Vlaamse Kunstcollectie, en Olivier van D’huynslager, curator digitaal bij Design Museum Gent en trekker van CoGhent, gaan daarna in op de omgang van hun organisatie met auteursrechten binnen de IIIF-standaarden. Welke informatie moet toegevoegd worden? Hoe kunnen verwijzingen uniform in een manifest geïntegreerd worden? Wat is het belang hiervan voor concrete projecten?

Programma

14u00 – 14u30: Integratie van IIIF in een collectiesysteem: Brocade als case study (Jan Corthouts en Tom Deneire – Universiteit Antwerpen)

14u30 – 15u00: IIIF en auteursrechten: een uniforme praktijk bij enkele Vlaamse musea voor schone kunsten (Rein Debrulle – Vlaamse Kunstcollectie)

15u00 – 15u30: Gestructureerd rechten metadateren via IIIF in Collectie van de Gentenaar (Olivier Van D’huynslager – Design Museum Gent)

Meer informatie

26 mei 2023 van 14u tot 15u30, online via Microsoft Teams.

Deelname is gratis.

Na inschrijving via eventbrite ontvang je de deelnamelink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s