Activiteiten

IIIF Friday 7 over viewers
In de kijker

Opname IIIF Friday 7 beschikbaar

Laatste berichten

Opname IIIF Friday 7

Bekijk hieronder de opname van IIIF Friday 7, met als centraal thema IIIF viewers. Programma: De powerpointpresentaties zijn beschikbaar via Google Drive.

IIIF Friday 7 over IIIF viewers

Meemoo, Vlaamse Kunstcollectie, Universiteitsbibliotheek Gent en Openbare Bibliotheek Brugge organiseren op 14 oktober de zevende editie van IIIF Fridays. Met de IIIF Fridays willen we de sector informeren over toepassingen van beelduitwisseling en aanmoedigen om IIIF in te zetten. Wat is IIIF? Het International Image Interoperability Framework (IIIF) is een standaard die het eenvoudiger maakt om beeldenMeer lezen over “IIIF Friday 7 over IIIF viewers”

Ontdek nieuwe IIIF-projecten op de zesde IIIF Friday

De zesde IIIF Friday vindt plaats op vrijdag 29 april, van 14u00 tot 15u30. Bij deze online sessie zoomen we in op een aantal voorbeelden die mooi illustreren wat IIIF in de praktijk betekent. Inspiratie en nieuwe inzichten verzekerd. Programma Nastasia Vanderperren (meemoo) is moderator van dienst. Opname

Opname IIIF Friday 5 beschikbaar

Bekijk hieronder de opname van de vijfde bijeenkomst ‘IIIF Friday’ met als centraal thema annotaties. De presentaties kan je raadplegen op Google Drive.

IIIF-Friday 5 focust op annotaties

Op 26 november vindt de vijfde IIIF-Friday plaats. Tijdens deze online sessie focussen we op mogelijke toepassingen van IIIF-annotaties, aan de hand van interessante praktijkvoorbeelden. Programma 1. Wat zijn annotaties? Katrien Deroo (Openbare Bibliotheek Brugge) geeft een introductie op het thema. Voor het project Mmmonk maakte Openbare Bibliotheek Brugge een stand van zaken met interessante toepassingen van annotaties. 2. RainerMeer lezen over “IIIF-Friday 5 focust op annotaties”

Herbekijk IIIF Friday 4

Herbekijk de opname van IIIF Friday 4 (30 april 2021), met op het programma: Nastasia Vanderperren (meemoo) gaat dieper in op de voorwaarden waaraan beelden moeten voldoen om ze voor IIIF te gebruiken. Van beelden naar manifesten: Stefan Pauls (LIBIS) licht de theorie van IIIF toe aan de hand van voorbeelden. Wat is het effectMeer lezen over “Herbekijk IIIF Friday 4”

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.

Volg ons

Ontvang updates in je mailbox.

meemoo

Vlaamse Kunstcollectie

Openbare Bibliotheek Brugge

Universiteitsbibliotheek Gent

Over

De Collegagroep IIIF is een initiatief van meemoo, Vlaams insituut voor het archief, Vlaamse Kunstcollectie, Universiteitsbibliotheek Gent en Openbare Bibliotheek Brugge.