Activiteiten

In de kijker

Opname IIIF Friday 5 beschikbaar

De sessie focust op annotaties in IIIF.

Laatste berichten

Opname IIIF Friday 5 beschikbaar

Bekijk hieronder de opname van de vijfde bijeenkomst ‘IIIF Friday’ met als centraal thema annotaties. De presentaties kan je raadplegen op Google Drive.

IIIF-Friday 5 focust op annotaties

Op 26 november vindt de vijfde IIIF-Friday plaats. Tijdens deze online sessie focussen we op mogelijke toepassingen van IIIF-annotaties, aan de hand van interessante praktijkvoorbeelden. Programma 1. Wat zijn annotaties? Katrien Deroo (Openbare Bibliotheek Brugge) geeft een introductie op het thema. Voor het project Mmmonk maakte Openbare Bibliotheek Brugge een stand van zaken met interessante toepassingen van annotaties. 2. RainerMeer lezen over “IIIF-Friday 5 focust op annotaties”

Herbekijk IIIF Friday 4

Herbekijk de opname van IIIF Friday 4 (30 april 2021), met op het programma: Nastasia Vanderperren (meemoo) gaat dieper in op de voorwaarden waaraan beelden moeten voldoen om ze voor IIIF te gebruiken. Van beelden naar manifesten: Stefan Pauls (LIBIS) licht de theorie van IIIF toe aan de hand van voorbeelden. Wat is het effectMeer lezen over “Herbekijk IIIF Friday 4”

IIIF Fridays najaar 2020

In het najaar van 2020 vond een reeks ‘IIIF Fridays’ plaats, een organisatie van meemoo, de Vlaamse Kunstcollectie, Openbare Bibliotheek Brugge en UGent. Tijdens de IIIF Fridays kwamen mogelijke toepassingen van IIIF aan bod. Met de online sessies moedigen we de sector aan om IIIF te verkennen en te gebruiken in hun eigen werking. DeMeer lezen over “IIIF Fridays najaar 2020”

Volg ons

Ontvang updates in je mailbox.

meemoo

Vlaamse Kunstcollectie

Openbare Bibliotheek Brugge

Universiteitsbibliotheek Gent

Over

De Collegagroep IIIF is een initiatief van meemoo, Vlaams insituut voor het archief, Vlaamse Kunstcollectie, Universiteitsbibliotheek Gent en Openbare Bibliotheek Brugge.