Ontdek nieuwe IIIF-projecten op de zesde IIIF Friday

De zesde IIIF Friday vindt plaats op vrijdag 29 april, van 14u00 tot 15u30. Bij deze online sessie zoomen we in op een aantal voorbeelden die mooi illustreren wat IIIF in de praktijk betekent. Inspiratie en nieuwe inzichten verzekerd.

Programma

  • Lise Foket en Christophe Verbruggen (GhentCDH) presenteren Madoc, een open source IIIF-annotatie -en crowdsourceplatform gebaseerd op Omeka S.
  • Amber Tillemans (MoMu) geeft toelichting bij het project ‘Melijn-archief’ van het ModeMuseum Antwerpen. Wat waren de ervaringen met IIIF tijdens dit project? Waarom zou je kiezen voor IIIF? Welke beproevingen doorstond het MoMu met IIIF?
  • Olivier Van D’huynslager (CoGhent) bespreekt een toepassing bij het Design Museum Gent die hij bovenop de IIIF-architectuur van CoGhent bouwde: een kleurentagger en webinterface op de collectie. De ‘Collectie van de Gentenaar’ verenigt het erfgoed van het Design Museum Gent, STAM, Industriemuseum, Huis van Alijn en Archief Gent.
  • Sofie Verammen en Tecle Zere introduceren het project ‘Bouwtekeningen. Roerend en onroerend erfgoed gemapt en gelinkt’. Amsab-ISG valoriseert in samenwerking met ADVN en Liberas de waardevolle bouwtekeningen die in de drie instellingen bewaard worden, onder meer door ze beschikbaar te maken via IIIF.

Nastasia Vanderperren (meemoo) is moderator van dienst.

Opname

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s